HABER

Dünyaya Örnek Bir Üretim Tesisi

TIMEX Filtrasyon ve Su Sistemleri, 10 bin m² kapalı alan sahip yeni üretim tesisi ile sektörüne meydan okuyor. Kendi sektöründe dünyanın en iyisi olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen TIMEX, Şubat 2019’da faaliyete başladığı yeni üretim tesisinde son teknolojiyi kullanıyor.

21 Haziran 2019

Yeni üretim tesisi ile en büyük ve en yüksek teknolojiye sahip filtrasyon firması ünvanına bir adım daha yaklaşan TIMEX, üretim hacmini de yılda 4.500 üniteye çıkardı.

2 adet dik işleme merkezi, plazma kesim, kaynak, hidrostatik test, kumlama, boyama, depo, sevkiyat, kalite kontrol alanlarının bulunduğu yeni üretim tesisinde 100’den fazla personel çalışmaktadır. İstihdam oranınının %66 arttırıldığı yeni üretim tesisinde çalışanların motivasyonu da düşünülerek, bilardo, masa tenisi, yürüyüş ve park alanı gibi sosyal alanlara da yer verilmiştir.

Yeni üretim tesisinin en önemli özelliklerinden biri de son derece çevre dostu olması ve sürdürülebilirlik stratejisi üzerine tasarlanmış olmasıdır. Tesisde, yağmur suyu toplama ve arıtma ile minimum su tüketimi sağlanmaktadır. Ayrıca camdan fabrika çatısı ile gün ışığından maksimum seviyede faydalanılarak ve led ampuller kullanılarak elektrik tüketiminde de tasarruf sağlanmaktadır.

Geniş alan, son teknoloji, çalışanlar için rekreasyon alanları, AR&GE merkezi, su ve enerji tasarrufu gibi birçok avantaja sahip yeni üretim tesisi, ASME U Stamp, ISO9001-2015, OHSAS 18001, ISO14001-2015 belge ve sertifikalarına sahiptir.

Her bir detayın ince ince düşünüldüğü yeni üretim tesisi mimarisinde tamamen camlardan oluşan ofis bölümleri ile şeffaflık ön plana çıkarılmıştır. Tesis içinde birçok alanda kullanılan bitkilerle de doğanın enerjisini yakalamak hedeflenmiştir. Ayrıca üretim tesisi çatısı ileride yapılması planlanan güneş enerjisi ile elektrik üretecek tesisin kurulumuna uygun tasarlanmıştır.

TIMEX, yeni üretim tesisi ile doğaya olan bağlılığının ve teknolojiye olan güveninin bir kez daha altını çizmiştir. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmalarına devam eden firmamız üretimi tesisi ile de dünyaya örnek olmayı başarmıştır.

SIMILAR POSTS